Разпространените "записи" са пореден опит за кална кампания срещу ПП. Вместо с политически аргументи, кампанията се води с манипулирани записи и внушения през съмнителни медии. Това се казва в позиция на "Продължаваме промяната" по повод пуснати записи от сайта "Афера", в които се чуват гласове, наподобяващи тези на Асен Василев, Кирил Петков, Лена Бориславова и Николай Денков. В разговора се говори за събирането на 3 млн. лева.

"Такава лъжа и внушение е употребата на имена, които отдавна служат за компрометиране при всяка ситуация.

В записите със съмнително качество се чуват накъсани фрази и изрази, удобно подбрани за създаване на определени внушения.

Показателно, че въпросните записи се разпространяват повече от година след събитията, за които се твърди, че са записани.

Намираме за много странно и съвпадението с интервюто на един от съпредседателите на ПП Асен Василев, в което той разкри плановете на ГЕРБ-ДПС за желанието на Бойко Борисов да бъде президент, а Делян Пеевски - премиер.

Подслушвани са заседания и срещи на политическа партия. Ако ДАНС и службите наистина не са замесени, очакваме и тяхната реакция.

Нямаме какво да крием - не сме откраднали пари в чували от магистрали, не зме изнудвали и рекетирали бизнеси.

Използвахме и да призовем нашите симпатизанти за подкрепа, защото само с тяхната помощ можем да се противопоставим на мръсната машина.

Чуваме техните притеснения да застанат с лицата си, за да не станат и те обект на атаки."