Тази нощ внезапно ни е напуснал Георги Константинов – бивш национал, волейболна легенда и баща на бившия вече селекционер на мъжкия национален отбор - Пламен Константинов, пише sportal.bg. 

Именно Георги Константинов е и първият, който става известен с прякора "Гибона", който след това Пламен Константинов наследява. Печели прякора си още в казармата, както и повечето от волейболните ни легенди през 50-те и 60-те години. Димитър Гигов успява да го плени за волейбола, тъй като в същото време той тренира и лека атлетика. Първото си признание Константинов получава още през първата си година като юноша на Левски.

Гибона е един от най-добрите в шампионата, а създателят на волейбола у нас Валентин Анков дава изключително висока оценка за изявите му на игрището. Георги не се задържа дълго при наборниците си и година по-рано е включен в мъжката селекция на „сините“.

Димитър Гигов успява да създаде истински звезден отбор. В три поредни години избраниците му, след които е и Георги Константинов, печелят силния международен турнир в Палермо за Купата на президента на Италия (1955-1957). През 1956-а е и републикански вицешампион, а три години по-късно Левски е непобеден, като оставя втори дори и звездния по това време отбор на Миньор (Перник). Клубната кариера на Константинов е преминала още през отбора на Спартак, както и на обединения Левски Спартак. През 1970-а спира активната си кариера, като две години по-късно се включва като играещ треньор за отбора на Сопот. Гибона успява да спечели промоция за А група с този отбор.