"Петров го познавам от 1995-1996 г. Той беше прокурор тогава. Дълги години не съм комуникирала с него. Обяснила съм един момент от личния си живот, в който се срещнах с него след дълго прекъсване. Г-н Петров няма как да ми влияе на мен. Това, което знам, е, че е имал намерение да ме залива с киселина". Това разказа градският прокурор на София Илиана Кирилова. На въпрос как е разбрала за това тя обясни, че е излязъл наяве разпит на бившата съпруга на Петров - Любена Павлова.

Кирилова обясни, че не се чувствала заплашена, както и че намеренията за киселината "донякъде" били новина за нея. Тя не поискала да се запознава с материалите по делата, а ги оставила на заместниците си.

"Самото изтичане нарушава следствената тайна. В момента не сме се самосезирали за това, лично аз смятам, че много трудно ще се разбере как е изтекла тази информация", обясни Кирилова пред Би Ти Ви за изтеклите снимки на бившия главен секретар на МВР Живко Коцев.

"Това е въпрос, който от доста време стои на дневен ред и не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по делото минават през много хора и второ, когато едно дело постъпи в съда, адвокатите имат право да се запознаят с материалите по делото. Твърде неприятно е, особено за прокуратурата, тъй като се превръща в една тенденция, която отстрани погледнато правилно се смята, че целта е по някакъв начин тези хора да бъдат омаскарени. Прокуратурата няма задача да омаскарява когото и да е било", каза още тя.

Кирилова се съгласи, че върви омаскаряване на определени личности и се съгласи, че да излиза секретна информация, не е добре.

Ролята на бившия главен секретар в организираната престъпна група и има ли въобще такава предстои да се разясни. В момента той е с повдигнати обвинения именно за това. В прокуратурата имало някаква яснота какво точно е правил Коцев, но информацията не може да се разкрие пред медиите. До момента са разпитани около 50 човека, но предстоят още разпити. Сред разпитаните е и Николина Ангелкова, която също се появи на някои от снимките с Коцев. На една от тях те са заедно в кола, а той показва скъп подарен часовник. Тя обаче не се разпознала на снимките, затова ще има лицево-идентификационна експертиза. Предстоят и разпити на бившия МВР министър Бойко Рашков и съпредседателя на "Промяната" Асен Василев.