Много изненади и забавления за цялото семейство очакват българите и техните приятели на традиционния български събор, организиран от BG VOICE и мото-клуб "Хайдути". Събитието ще събере за поредна година общноста на 11 юни, събота в парка Busse Woods Forest Preserve.

Съборът е безплатен, благодарение на генералния спонсор Merx Global и подкрепата на VZN Eye care, Маги Барашка от Allstate, адвокат София Знаймер и MSB Insurance Agency. 

Синоптиците обещават топло време обещават за събота, 11 юни когато е традиционният български събор. Температурите ще достигнат 34oС, а дъждовете се очаква да спрат още в петък.

Съборът е посветен на 140 години от безсмъртното дело на революционера Христо Ботев и е дни след датата 2 юни, на която отбелязваме героичната му гибел.

Специално за най-голямата българска сбирка на годината пристига певицата Райна, която е подготвила микс от най-големите си поп-фолк хитове и богат репертоар от народни песни. Част от тях Райна ще изпълни заедно с танци от българскките фолклорни състави в Чикаго, които ще участват в събора. Сред тях са ансамблите "Верея", "Хоро" и "Балкански ритми".

Голямата атракция се очаква да бъдат "Хайдушките игри", на които ще бъде избран войводата на четата - най-умелия измежду участниците. Той пък ще трябва да поеме ангажименти за добри дела към българската общонст в следващата година, а в замяна ще получи печено агне от ресторант "Балканика". Ако вие искате да премерите сили, може да се запишете на тел.: (847) 826 7998.

През целия ден организаторите са се погрижили за безплатни забавления за децата. Освен любимите им надуваеми замъци и пътуваща зологическа градина и яздене на понита, нови изненади са подготили фокусници и клоуни с гигантски сапунени мехури и рисуване на лица.

А за техните родители, освен музиката и добрата храна, ще има спортни турнири по футбол и волейбол. За записвания - тел.: (708) 415 6985.