Бизнесменът и собственик на строителната компания "Хидрострой" е принудил свой бивш служител да поеме задължение от 68 хиляди лева.

Това става ясно от съобщение на Софийската градска прокуратура (СГП), която във вторник повдигна обвинения на бизнесмена.

От държавното обвинение са получили материали от районната прокуратура във вторник за евентуално извършено престъпление – изнудване, извършено от повече от две лица.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства, има основания да се смята, че е извършено престъпление, уточняват от прокуратурата.

В тази връзка Желев е привлечен като обвиняем за това, че на 24 феврури 2023 г. е направил опит да принуди чрез сила свой бивш служител с инициали Б. А. да поеме имуществено задължение от 68 000 лева чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери.

Това е станало с причиняване на лека телесна повреда, като на потърпевшия са нанесени удари в областта на лицето и тялото. От прокуратурата уточняват, че насилието е извършено от повече от две лица.

Обвиняемият Велико Желев е арестуван за 72 часа. Утре ще бъде извършена преценка за внасяне на иск в Софийския градски съд за постоянното му задържане.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата, допълват от СГП.