Кризата в националистическия сектор изтласка ново поколение на сцената. Укротяването на ,,Атака", която крепи парламента и правителството, както и предизвикателството с хилядите влизащи в страната нелегални имигранти, отвориха нова ниша сред крайнодесните младежки групи. Едно от ярките лица на новоучредената Националистическа партия на България е 29-годишният Симеон Костадинов. Благоевградчанинът минава през школата на ,,Атака", в чиято младежка организация членува до 2006 г. След като се разочарова от Волен и компания, той отива в Българския национален съюз ,,Еделвайс" (БНС) - най-влиятелната структура сред младежта по това време. Във БНС Костадинов поема идеологическата и пропагандната работа сред масите и е в първите редици на новосформираните униформени отряди. В този период БНС изживя известна лидерска криза покрай оттеглянето на Боян Расате и междуособиците при търсенето на негов наследник.

Постепенно Симеон Костадинов започва да трупа медийна известност. Той е главен сценарист на телевизионното предаване ,,Национална гвардия", а впоследствие води собствени предавания и по телевизиите СКАТ и ,,Алфа". Излиза редовно със статии в националистическия печат. През 2010 г. е привлечен от ръководството на Българската национално-радикална партия от дългогодишния й вожд д-р Иван Георгиев. Планира се и постепенното обединение на БНС с БНРП. След кончината на доктора през пролетта на 2012 г. в партията обаче настъпват противоречия и Костадинов е обвинен от старите членове, че иска да яхне БНРП. 29-годишният националист се оттегля и започва да подготвя свой проект. Той става главно действащо лице на събитията на БНС, а също и на ежегодния националистически Луков марш, протестите срещу гей парадите и митингите срещу ,,циганската престъпност". Пише множество статии в печата и две книги - ,,2011: Циганската война срещу нас" и ,,Героите не умират - генерал Христо Луков, живот и дело".

Основаването на Националистическата партия показва и интересно преливане на идеологията. За разлика от БНС, които използват като символ езическа розета със знака на рода Дуло или на бог Тангра, новата формация се обявява за твърдо християнска и се бори за обявяването на православието за официална религия в страната. Костадинов е от новото поколение крайни националисти. За разлика от Сидеров, който е преминал през ранния СДС, той няма връзка със старите улегнали и дисциплинирани политици от началото на прехода. Симеон е далеч по-близък до духа на младежките банди от скинари и ултраси, които мечтаят за повече действие и по-малко думи. Новата партия също изглежда доста по-опасна и яростна от ,,Атака", ВМРО и НФСБ - партията на СКАТ. Тепърва ще се разбере доколко крайните националисти са намерили своя фюрер в лицето на Костадинов, или битката за власт ще доведе до разрив между различните организации, които присъстват в НПБ.

Тъй като е водил предаване, Костадинов се чувства в свои води в телевизиите. В неделя той получи два пъти ефир. Най-голям отзвук обаче постигна с участието си във ,,Всяка неделя", където водещият Кеворк Кеворкян нескрито му симпатизираше. Там Костадинов обясни, че целта на новата Националистическа партия на България е да получи цялата власт - със или без избори. ,,Понякога се случват чудеса и ние може да се окажем начело във властта", отговори лидерът на въпрос на Кеворкян как ще получат властта от партии, които са се окопали в нея. Другите обещания на новия фюрер: ,,Целта е да ги е страх от нас", ,,Нашите патрули (патрулите вече са създадени и действат в София - б.а.) ще следят за реда и ще бият, ако се налага", ,,Ще забраним Българския Хелзингски комитет и други антибългарски организации", ,,Ще вземем властта, ако се налага - ще ги изметем оттам и без избори".

Руси Илиев