Отново са откритри трупове на натровени животни в община Павел баня. Получен е сигнал за открити отровени четири кучета и две котки в село Горно Сахране. Една от животинките е намерена от деца на площадка. Телата на животните са прибрани от полицията за извършване на аутопсия.

Образувано е досъдебно производство. Преди три седмици неправителствената организация Animal Hope алармира за други случаи на отравяне на животни в Павел баня. Тогава бяха открити няколко улични кучета, които според представителите на организацията са отровени.

Имало пострадали и домашни животни.

Според Димо Стефанов в рамките на 24 часа са отровени няколко кучета с парче хляб, в който е имало фосфорно съединение – пестициди. “Кучето ми беше от тях и загина в голяма агония. Общината не взе отношение, три дни по-късно животинките все още са тук. Има подадени сигнали във всички възможни места, но без резултат. На 10 декември зарових друго от своите кучета”, сподели той. “От години в община Павел баня има огромен проблем със саморазправа с улични животни, постоянно идват сигнали за отровени и изхвърлени животни дори на площадки за деца”, заяви Ивелина Недкова от Animal Hopе. .