Свещеник от Флорида е обвинен, че е ухапал жена по време на спор на неделна меса. Той може да поолучи обвинение в нападение.

Жената присъствала на службата в 10 ч. в църквата „Свети Тома Аквински“ в Сейнт Клауд в неделя и се опитала да вземе причастие, съобщиха от епархията на Орландо. Тя провела кратък разговор с преподобния Фидел Родригес, който ѝ казал, че не е предприела правилните стъпки за осигуряване на причастие и я изпратил с благословия.

Жената се върнала за служба два часа по-късно и отново се опитала да вземе Причастие, а когато Родригес я попитал дали е извършила задължителната изповед, изисквана от Католическата църква, за да получи Евхаристията, тя му казала, че „това не е негова работа“.

Родригес, който не разполагал с никаква информация или подробности за миналото на жената, ѝ предложил Светото причастие, казват от църквата.

„В този момент жената насила постави ръката си в съда и грабна няколко свети хостии за причастие, смачквайки ги“, казват от епархията. Родригес, който имал само една свободна ръка, се борил с жената, „тъй като тя отказвала да пусне хостиите“.

Църквата заяви, че след това жената е бутнала Родригес, който „захапал ръката ѝ, за да пусне хостиите, които е грабнала“.

Тя веднага е била помолена да напусне.

Полицията разследва инцидента в църквата в Сейнт Клауд, която се намира на около 50 километра южно от Орландо. Жената казала на полицията, че Родригес се опитал да „вкара“ хостиите в устата ѝ, след като ѝ се разсърдил, че не е изпълнила необходимите стъпки за приемане на причастие, според полицейския доклад.

Родригес казал на полицията, че тя първа го е нападнала и че той се е опитвал да защити светостта на причастието.

Той казал на полицията, че жената го бутнала и не искала да пусне подноса и че „единственият начин, по който мислел да я измъкне от него, бил да я ухапе за ръката“.

Полицията съобщи, че свидетели са предоставили видеозапис на инцидента.