сн. ТВ 7

Агитка, оглавявана от Мартин Карбовски, Павел Чернев и любителя на нацизма  Симеон Костадинов, безчинстваха в Троянския манастир. Те обясниха, че целта им била да прогонят оттам монасите, за които се твърди, че са хомосексуалисти. Групата хвана натясно дядо Августин, станал известен като „баба Гуси", и архимандрит Пахомий, наричан още Палома. Цялата „акция" на уж набожните миряни беше излъчена в „Предаването на Карбовски" по TВ7, превърнало се напоследък в сборище за прослава на крайнодесни и ксенофобски възгледи. Карбовски и компания поискаха обяснение и извинение от прегрешилите според тях духовници. Първо попаднаха на монаха Августин, който се забърза в неизвестна посока. Екипът обаче вървеше редом с него с камера и микрофон и успя да му зададе някои въпроси. „Давал съм три интервюта. Повече не искам да давам интервюта", каза Августин. На въпроса дали е гей, той отговори категорично: „Не." По думите му казаното по негов адрес е клевета. „Не знам какво искат от мен. Не е вярно това. На мен ми е болно", каза той. Монахът отказа да се закълне в думите си, но се прекръсти като доказателство, че не лъже. „Нито съм алчен, нито съм похотлив. Обикновен човек съм", каза старецът. „Отче, ако грешим, простете ни, но ако не...", започна да го увещава Карбовски. „Прощавам ви", бързо му отговори монахът. „Спечелете нашето уважение! Покайте се!", призова го и Павел Чернев.
Архимадрит Пахомий, прочул се като Палома, беше доста по-несговорчив. Екипът с камерата го свари в килията му. Монахът отвори вратата, но като видя камерата, я избута и се прибра обратно. „Гледайте си работата", каза той през вратата. На въпроса дали той е Палома, монахът отговори гневно: „Как не ви е срам, бе? Аз съм на 75 години."
Според Карбовски, който твърди, че е защитник на хетеросексуалните и православието, единственият хетеросексуален монах в Троянския манастир бил Григорий. Той обаче не се нае да каже нищо категорично срещу събратята си, а само призна, че е чувал слухове за тяхната сексуална ориентация. С предавания като това ТВ 7 плътно следва модела, установен от Владимир Путин за всички руски телевизии в момента: ксенофобия, радикализъм, национализъм, премесен с нацистки постулати и омраза към различните. Предаването на Карбовски е в апогея на тази нова вълна. Макар и официално да твърдят, че нямат нищо общо с нея, ТВ 7 обслужва интересите на ДПС и кръговете около Ахмед Доган - Цветан Василев, Делян Пеевски, Николай Бареков.