Човек от Северно Чикаго заплаши с експлозиви зам.-шерифи от окръг Лейк, дошли да го изведат насилствено от дома му. Случаят на 58-годишния мъж е бил изключение от наскоро въведения мораториум върху изгонванията на наематели от жилищата им. Още през юли той е бил предизвестен, че е в сипа заповед за изваждането му от имота, съобщи полицията на окръг Лейк.

В 10 чака сутринта трима заместник-шерифи отишли до апартамента в блок 1700 на „Шеридан роуд“. Човекът отвътре им казал, че знаел, че идват, и че няма да се изнесе.

Той ги предупредил, че е заредил експлозивно устройство на вратата и ги подканил да евакуират сградата.

Униформените казват, че чули звук като от затвор на огнестрелно оръжие, а също и силен пукот, и започнали да евакуират сградата.

Извикан бил тактическият екип на окръг Лейк, дошли и полицаи от Северно Чикаго. Започнали преговори, които се проточили повече от час. Накрая човекът признал, че нямал експлозиви и измислил това, за да държи зам.-шерифите на разстояние. В крайна сметка той се предал.

Сградата е претърсена от сапьорен екип по-късно. Смята се, че силният пукот е бил произведен от фойерверк.

Наемателят е заведен в местна болница за оценка на менталното здраве, но най-вероятно ще му бъдат повдигнати обвинения, съобщи шерифската служба.