Ските имат нов секси идол! Микаела Шифрин сякаш няма никаква конкуренция на пистата. 23-годишната американка изглежда все по-непобедима в Световната купа при алпийките, вече печели дори в скоростните дисциплини. Но паралелно с това младата спортистка завладява и нови територии. Тя попадна сред “най-горещите 100” на списание “Максим”. Изданието отбелязва, че най-яркият секссимвол на ските – Линдзи Вон, е пред залез и именно Шифрин ще заеме мястото й не само на върха в класирането, но и като красивото лице на спорта. За разлика от бляскавата Вон, на която тази роля се удаваше естествено, младата й наследничка няма намерение да прави каквото и да било, за да минава за секси.

Сред стоте най-секси
“Казаха ми, че съм на света и се чудех дали да участвам във фотосесията – разказва Шифрин. – В началото не исках да го правя, смятах, че не това е имиджът, който искам за себе си. Но от друга страна, исках да проявя уважение към списанието, защото начинът, по който представиха класацията, ми хареса.” Скиорката обаче не позира по бански или секси облекло, а в спортния си екип с двата олимпийски медала, окачени на врата й. Иска да покаже, че постиженията й са по-секси от външния й вид. “Аз се определям като целеустремена, лоялна, скромна и страстна – твърди Мики. – За мен това е секси. Опитвам се да бъда такава, пък хората нека ме възприемат както искат. Искам да дам пример на младите момичета, които сега избират какви искат да бъдат. Няма нужда да правите нещо
различно, за да сте секси
Да, аз и досега си казвам, че искам да бъда красива на светски събития. Винаги си слагам грим и си правя прическа, но гледам да не прекалявам.” В това Шифрин взема пример от идола си Роджър Федерер. По това си прилича с Линдзи Вон, която също е голяма фенка на швейцарското тенис величие. “Срещала съм се с известни хора и се е случвало да остана разочарована от начина, по който се държат на живо – признава Мики, цитирана от „Труд“. – Но Роджър беше невероятен. Може би го хванах в добър ден, в който беше толкова щастлив. Непрекъснато се усмихваше, много лесно се говореше с него. Той е спортист от огромен калибър, държи се елегантно, щедро и мило. Като го видиш толкова зрял и скромен, няма как да не се запиташ за какво всички други се правят на какви ли не.”
Секссимволите на бъдещето
“Разбирането какво е секси непрекъснато се променя – смята тя. – Вече виждаме доста по-пълнички модели и много повече спортистки на червения килим. Хубаво е хората да видят, че не само един тип тяло или лице могат да бъдат секси.”