По отношение на втория вот на недоверие и ГЕРБ, и ДПС паднаха в капана на псевдопатриотите. Във времена, когато толкова близо до нас има войни, да се саботира закъснялата модернизация на българската армия, е национално престъпление. Предизвикват го тези, които искат вот на недоверие.

Това заяви в ефира на БНТ Даниел Лорер от ПП-ДБ.

Той определи управлението на правителството като динамично равновесие.

"Това правителство беше родено с огромни родилни мъки и най-вече с огромен компромис между ГЕРБ и ПП-ДБ. Много от министрите не са наши партийни членове, както и Калин Стоянов. Те са експерти в своята сфера и са приети от двете страни. Точният механизъм кой го е предложил или заложил няма значение", допълни Даниел Лорер.

Той обясни и защо искат оставката на Калин Стоянов като министър на вътрешните работи.

"Исканата оставка на Калин Стоянов не е оценка на неговата цялостна работа, МВР се справя добре с миграцията например, завишиха патрулите по границата, това е ключов приоритет на България за Шенген", уточни Даниел Лорер.

Той коментира, че вината на вътрешния министър за случващото се с обществения ред относно последиците от протеста на футболните фенове е било липсата на реакция.

"Министърът реагира едва когато ние поискахме от него реакция", обясни Даниел Лорер.
По думите му бюджетът не е катастрофален, а е точно такъв какъвто ПП-ДБ са го заложили да бъде с максимум 3% дефицит.

Лорер обясни, че данъците на "Лукойл" продължават да са прекалено малки на фона на печалбите им.

"Когато работеше служебното правителство върху "Лукойл" нямаше никакъв натиск да изготвят план как да преустановяват употребата на руски петрол", каза още Даниел Лорер.