Международното летище "Пиърсън" в Торонто ще въведе ограничения на броя на полетите, които могат да кацат и излитат в пиковите часове на пътуване в опит да се подобри положението със закъсненията, съобщава globalnews.ca. 

В изявление организацията Greater Toronto Airports Authority (GTAA), която управлява летището, каза, че този ход е част от поредица от мерки преди ваканцията през март и летния сезон на пътувания.

"Те включват строги ограничения за броя на търговските полети, които могат да пристигат или заминават във всеки един час, заедно с ограничения за полетите на бизнеса и обикновената авиация“, заяви говорител на организацията.

"Освен това са приложени мерки за ограничаване на броя на пътниците, които могат да пристигнат в международен план или да заминат за Съединените щати през всеки терминал за даден час“, се казва в изявлението.

Все още не е ясно докъде ще стигат огранишченията или как това ще се отрази на отделни авиокомпании и пътници, включително тези с вече резервирани билети. GTAA също каза, че е привлякла външна фирма, за да направи "здравна проверка на системата за багаж".

Проверката ще включва интервюта и оценка на място и е планирано да приключи до тази пролет. Промяната идва след трудна година за летището, с поредица от проблеми около закъснения, анулирания и багаж. 

 Данните от уебсайтове за проследяване като Flight Aware през лятото предполагат, че проблемът е особено сериозен в Торонто. През септември проучване установи, че "Пиърсън" е сред опашкарите измежду летищата в Северна Америка по отношение на удовлетвореността на клиентите. През есента представянето на летището все пак се подобри.