Министър-председателят акад. Николай Денков ще се срещне с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши. Двамата ще разговарят в четвъртък в хотел „София Балкан Палас“, където ще участват в откриването на Форума „Антикорупция, демократична устойчивост и икономическа сигурност“. Началото на форума е в 9.30 часа.

Срещата на премиера акад. Денков с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши ще се състои след встъпителната част на форума, като в разговора ще участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. След края на срещата са предвидени изявления за представителите на медиите около 11.30 часа.

Кьовеши ще се срещне и с ръководството на МВР, а по думите на главния секретар на МВР Живко Коцев силовото ведомство работи добре с европрокуратурата.

МВР и Европейската прокуратура са провели преди седмица акция във връзка с усвояването на европари. Комисар Коцев заявява, че се работи изключително интензивно. Миналата седмица е имало съвместни реализации с ДАНС, КПКОНПИ, а с Европейската прокуратура има добра комуникация за разкриването на престъпления по линия на усвояване на европейски средства за милиони.