Подкрепа за кабинет на ГЕРБ от страна на "Възраждане" не е възможна. Двете партии имат много сериозни политически, принципни, идеологически разминавания. Това обяви лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

"Много е странно защо нашите европейски партньори толкова много държат да ни вкарат в еврозоната, а не искат да ни пускат в Шенген", каза още Костадинов и попита защо никой не задава този въпрос, освен „Възраждане“. "България им е нужна като територия- буфер между Европа и Азия, от която да изсмукват пари, хора, ресурси, полезни изкопаеми, всичко друго, но не и тук да има силна и стабилна държава. Как да направим правителство с партия, която прокарва тази убийствена за България политика вече 12 години", попита риторично Костадинов. В коментар за приетите промени в Изборния кодекс, лидерът на „Възраждане“ каза, че с тях ще се върнем обратно в „изборната вакханалия“ от април миналата година, когато се гласува смесено, с "безброй злоупотреби, броене до 5-6 часа сутринта, стоене в РИК, носене на чували, всичко това, което вече гледахме 30 години назад във времето". Костадинов се обърна към другите политически сили, които са против хартиеното гласуване и не искат изборният процес да се фалшифицира, да направят заедно необходимото така, че във всяка една секция да има минимум по шест човека представители на политическите сили, които няма да допуснат това. "Ако старите бандити си мислят, че по този начин ще успеят отново да си върнат властта и да доунищожат България, просто няма да стане.

По вероятно е да има революция и бунтове, отколкото да допуснем това, което те вчера приеха, да се случи", каза Костадин Костадинов.