Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление - Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ - Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа, допълва БТА.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот, заявиха от МРРБ. В него участва кола на НСО, в която се возеха лидерът на ПП и бивш премиер Кирил Петков и пиарът му Найо Тицин. При сблъсъка загина шофьорът на частната кола, а съпругата му още е в болница в тежко състояние.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта - ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ" АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА" АД, допълват от ведомството.

Малко по-рано днес премиерът Димитър Главчев поиска незабавна проверка във връзка с появилата се информация за асфалтирана част от път в района на Аксаково, Варненско, където преди дни стана тежка катастрофа с автомобил на НСО, при която имаше и жертва. Тя бе възложена на министър Коритарова. Премиерът заяви, че очаква в спешен порядък писмените обяснения, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, посочиха от пресцентъра на Министерския съвет.