Кирил Добрев каза, че е подал жалба в прокуратурата, защото са му позволили да присъства, но не и да гласува на последния пленум на БСП. Аз съм член на БСП, аз съм член на Националния съвет и някой ми пречи да изпълнявам своите функции като такъв, посочи той.

По-рано днес председателят на БСП

Корнелия Нинова обяви, че е получила призовка да се яви на разпит и да предостави запис и заверени копия на стенограма и протокол от заседание на Националния съвет на БСП в края на август т.г. Поводът е образувана прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев. Призовки са получили и други двама членове на Националния съвет на БСП Борислав Гуцанов и Гергана Алексова. Нинова коментира, че прокуратурата е взела в свои ръце вътрешнопартийния преврат в БСП.Кирил Добрев обясни, че след като е бил изключен от БСП, съдът е открил нарушения и го е върнал като член на Националния съвет на партията. На последното заседание на Националния съвет първо, нямал есемес да присъства, второ, не фигурирал и в списъка, по думите му, по нареждане на организационния секретар Борислав Гуцанов.

Обяснено му е било

Според него Нинова се опитва да отклони вниманието от актуалните въпроси. Добрев каза, че последната седмица това ръководство е подало ново заявление да бъде заличен като член на Националния съвет на партията, с което желаят да не участва в заседанието в събота. Вместо да се занимават да печелят гласове, те подават нови жалби, коментира Добрев. Докато дишам, ще бъда част от БСП и никой не е в състояние да ми забрани да участвам в работата, заяви той.Относно обвинения, че вътрешната опозиция в БСП не е помагала в кампанията, Кирил Добрев каза, че е участвал във всички срещи в квартал Нови Искър, лепил плакати на г-жа Нинова и раздавал брошури и листовки.