"За спонтанната инициатива на колегите разбрах от медиите. Надявам се, че това е подкрепа за МВР като институция. Не бива за пореден път да допускаме МВР да бъде използвано за боксова круша и дъвка на политиците".

Това заяви вътрешният министър Калин Стоянов по повод протеста на служители на СДВР пред Народното събрание тази сутрин. Стоянов говори пред журналисти преди да бъде изслушан пред вътрешната комисия в НС.

Искам да успокоя колегите – да работят спокойно, уверено, да вярват в себе си, най-вече да не забравят, че аз съм един от тях и искам да знаят, че за мен е гордост и чест, че аз съм техен министър.

По обяд а 22 ноември служители на полицията излязоха на протест в сряда в знак на съпричастност към пострадалите полицаи по време на сблъсъка с футболни агитки в София преди седмица. Протестът бе в пространството около сградата на бившия партиен дом, където заседава Народното събрание и Двореца.

Униформените от СДВР и представители на Жандармерията изразяват подкрепата си към вътрешния министър Калин Стоянов, чиято оставка бе поискана.