В столичния квартал "Овча купел" бродят бездомни кучета, за които жителите твърдят, че стават агресивни. Потърси ни Ваня Кърпарова, която е нападана два пъти от кучета. Първият път е бил без последици. За нещастие, вторият не.

Докато спортува в квартала

дно от кучетата уахапва жената по дясната подбедрица. Вследствие на раната, са направени шест шева.Ваня казва, че обича да спортува и често бяга в квартала, но вече няма да го прави, защото се страхува. че сутрин рано стават агресивни, гонят хората, лаят ги.

Прехвърлянето на отговорност

Ваня подава сигнал в РУ, където след известно време е извикана от районния инспектор. "Той ми даде да разбера, че този случай е доста маловажен за него. Ако трябва да цитирам неговите думи, той ми каза като ходя да бягам да си нося спрей", разказва пострадалата.Тя се обръща след това към кмета на район Овча купел, откъдето и казват, че мястото на инцидента е частна собственост и трябва да потърси Екоравновесие.От Екоравновесие заявяват, че са направили проверка на мястото и там кучета не са установени. "Разбира се, те кучетата не стоят на едно място заковани", възмущава се Ваня. "И следващото писмо, което получих е, че има кучета установени, но те препращат писмото до следващата инстанция."Това се случва в рамките на два месеца, резултат все още няма. 

Темата с бездомните животни