Сутрешните блокове на телевизиите изобилстват от нови и нови случаи на пребити от полицаи в нощта на протестите срещу БФС. В същото време разбираме, че министърът (бел.ред Калин Стоянов) имал редовни срещи с Пеевски (по негови думи). Ще е интересно да ни разкаже повече за предмета на тези срещи. Това написа в платформата Х депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Един от най-бруталните случаи е на пребито 19 г. момиче от четирима полицаи, след което отведено в РПУ и вулгарно обиждано. По същото време министърът е бил на кино (по твърденията на ГЕРБ на документална прожекция), пише още Мирчев. Поведението на министър Стоянов е жалко. Оправданията му безсрамни, а защитата, която му организират от ГЕРБ и ДПС най-меко казано странна, пише в свята позиция Мирчев. 

Според него Калин Стоянов веднага трябва да подаде оставка. А според него изводите тук са няколко:

- Всеки полицай трябва да има персонална камера. Щом на фронта в Украйна войниците могат да имат, значи това може да се направи и за родните полицаи. Ще направим такова предложение.

- Служебните номера на полицаите трябва да се виждат, а не да са скрити. Не може анонимни полицаи с маски да пребиват хора и да остават безнаказани.

- Борисов и Пеевски пазят вътрешния министър след бруталното насилие над граждани и журналисти. Нека е ясно чий е министърът.

- В парламента спешно трябва да се създаде комисия за разследване действията на полицията, както и още в сряда да бъде извикан министърът (който и да е той в този ден) на изслушване в пленарна зала.

- Филмът "Уроците на Блага" не е документален. Министърът не е бил на документална прожекция, а на премиерата на филм от програмата на "Киномания". Всички други твърдения са безсрамни лъжи.