Призовавам президентът Румен Радев да изпълни задълженията си по Конституция. Така служебният премиер Димитър Главчев коментира поисканите от него промени в състава на кабинета и реакцията на държавния глава. 

„Ще кажа това, което казах, когато приех мандата – ще изпълня задълженията си по Конституция и съм го направил. Дал съм своите предложения за издаване на указ, повече по въпроса няма какво да кажа. Сега на ход е президентът Радев. Призовавам го и той да изпълни задълженията си по Конституция”, настоя той.

Главчев посочи, че предложенията за нови министри са „изцяло” негови. „Просто така се стекоха обстоятелствата, че се появиха призиви от партийни събрания. Само че те бяха впоследствие от разговорите, които проведох, и това не е трудно да се провери”, каза още служебният премиер.

Той обясни защо за готвената рокада в МВнР стана ясно късно вечерта в понеделник. „Дължеше се на това, че изчаквах комуникация с президента. Защото смятах, че така е коректно. Очаквам той да направи своята стъпка по Конституция”, допълни Главчев