ГЕРБ-СДС казаха как ще управляват, ако вземат властта. В представянето в “Vivacom art hall Oborishte 5” участва и екипът, разработил програмата.

„Големите числа са безпощадни. Това показва, че инвестициите са паднали. Това не би трябвало да е изненада“, каза Томислав Дончев.

Съобразно пулса на времето и новите нужди сме се опитали да формираме нови послания спрямо документите, с които сме работили досега, добави още той.

„Ние следваме формулата образование и пазарното развитие върху човешкия капитал.

Продължаваме с политики върху индустриалното развитие. Индустриалното развитие е гръбнакът върху икономиката. Каквото и да се случва през следващите години, ние трябва ускорено да инвестираме във въоръжените сили“, заяви Дончев.

ГЕРБ-СДС сме политическите сили, които са най-ангажирани с образованието. Всички проекти трябва да продължат, за да имаме резултати. Това заяви Красимир Вълчев.

„Трябва да признаем къде не сме успели. Не успяхме да променим културата на заучаване при възпроизвеждане на знанието. Трябва да се направят концептуални учебни програми. Трябва да постигнем базово съгласие“, добави Вълчев.

Трябва да продължим с подкрепата на университетските преподаватели, на учителите.

Трябва да продължим да увеличаваме ресурсите за строежи на детските градини, ремонти на класните стаи, модернизиране на учебните заведения и т.н.

В последните години имаме усещане за понижаване на качеството на ученето. Трябва да реформираме системата на образованието, имаме глобален недостиг на хора в образователната система“, подчерта още той.