Двама възрастни и едно дете бяха убити при нахлуване в дом в неделя вечерта в малко градче в Илинойс, близо до Чикаго съобщи ABC News, като цитира властите. 

Полицията в Болингбрук каза, че е реагирала на сигнал за нахлуване в дом в 20:15 ч. и служителите й открили четирима души с огнестрелни рани. Трима от тях са били мъртви.

Мъж, жена и дете са убити, а друга жена беше простреляна и ранена, казаха официални лица. По-късно в неделя вечерта полицията в Болингбрук съобщи, че е открила и задържала заподозрян за стрелбата.

17-годишният заподозрян е обвинен в множество престъпления, включително убийство от първа степен, за нахлуването и тройното убийство. Байриън Монтгомъри е обвинен в девет точки за убийство от първа степен, опит за убийство от първа степен, нахлуване в жилище, насилие с огнестрелно оръжие при утежняващи вината обстоятелства и незаконна употреба на оръжие при утежняващи вината обстоятелства, според щатската прокуратура на окръг Уил.

Гаранцията му е определена на 20 милиона долара. Полицията каза, че Монтгомъри е излизал с тийнейджърката, която беше убита при инцидента. Семейството му отказа да коментира обвиненията.

Съседът Райън Хедбърг каза пред чикагската станция WLS на ABC News, че е чул два изстрела, след като се е прибрал в обикновено "тихия" квартал.

"Прибрах се, след като оставих децата си, мотаех се вътре, чух два изстрела. Явно е имало още, но това чухме, докато седяхме вътре", каза Хедберг, "Странно е това да става тук, обикновено е тихо."

Болингбрук е предградие на около 45 км от Чикаго, с повече от 73 000 жители, според данни от преброяването. Един от най-богатите градове в Средния Запад, Болингбрук има среден доход на домакинство от 97 371 долара и средна стойност на жилището от 242 600 долара.