Експлозия в посолството на Канада в Нигерия уби двама души, в това число местен сътрудник, предаде Ройтерс. Позовавайки се на официално изявление на институцията от вторник, агенцията добави, че дейността на канадския върховен комисариат в Абуджа (както се наричат посолствата на Канада в страните от Общността на нациите) е временно преустановена до второ нареждане.

Министерството по международното развитие на Канада заяви в социалната мрежа Екс, че е в ход разследване на причината за взрива, но към момента всичко сочи към злополука, а не към умишлено действие. 

Взривът е избухнал в помещение с генератор в сградата на посолството на Канада в нигерийската столица Абуджа, като още двама души са ранени. Всички останали служители от персонала на върховния комисариат са невредими на безопасно място, се казва още в изявлението на министерството.

"Изказваме съболезнованията си на семействата на загиналите и пожелаваме бързо възстановяване на ранените", казаха още от Отава. Същото направи президентът на Нигерия Бола Тинубу.