Държавата не може да се меси в работата на Българския футболен съюз. Така министърът на спорта Димитър Илиев коментира в Сутрешния блок на БНТ скандала около предстоящата футболна среща между България и Унгария.

Както стана ясно, мачът ще се играе утре в София, на Националния стадион пред празни трибуни, защото БФС се опасява от протести. Илиев обясни, че Футболната ни федерация обвиняват СДВР и УЕФА за създалата се ситуация и заяви, че е абсурдно да се ограничават хората да влязат на стадиона.

"Тази ситуация е доста абсурдна. Искам на всяка цена БФС да намерят решение на тези проблеми, защото ако сега този мач се играе на затворени врати, как ще се играе следващия. Затварянето на вратите ще ескалира напрежението, то не го потушава, това не е решение, това не е начин, по който ти да можеш да се разбереш с хората, които са недоволни", заяви министърът на спорта Димитър Илиев.

"БФС се опитва да прехвърли вината върху СДВР и УЕФА, да излезе наяве кой какво е писал. Трябва да се види къде е истината", коментира още Илиев.