Певицата Леа Лабел Владовски загина в автомобилна катастрофа в сряда през нощта в Лос Анджелис. Тя е пътувала заедно с приятеля си - звездата от NBA Ресуъл Бътлър при катастрофа в Лос Анджелис. Двамата са починали на място, според съдебния лекар Ед Уинтър.

31-годишната Леа е дъщеря на наши музиканти от популярни групи, Анастасия Бинчева - Сия от Тоника, и Трошан Владовски, китарист и вокал на някогашните „Сребърните гривни" и брат на друг популярен изпълнител - Чочо Владовски.

Според официалния сайт на NBA, Леа е съпруга на Ресуъл.

Смъртоносният инцидент е станал в 2:30 сутринта в сряда през нощта в Студио Сити, след като 38-годишният Бътлър загубил контрол над своя Рейндж Ровър на булевард "Вентура" и се е ударил в загражденията на паркинг. От полицията добавят, че автомобилът се е движел с висока скорост.

Леа е родена на 8 септември 1986 г. в Торонто след като родителите й бягат от комунистическия режим в Канада през 1979 г. След това семейството се мести в САЩ, където родителите правят свой състав и започват да обикалят страната. Не след дълго обаче се стига до развод.

Лиа с майка си Сия се установяват в Сиатъл, където тя завършва училище. Включва се в един от най-известните хорове за госпъл музика, като сама признава, че била вдъхновена от филма “Систър Акт 2”. Живеят доста бедно, като Сия е принудена на чисти паркинга на супермаркет, за да издържа дъщеря си. През 1993 година е втора в конкурса за красота Мис Почти тийнейджър на щата Вашингтон и след това е втора в националното издание.

Тя е единствената българка, участвала в третия сезон на  „American idol", където едва 16-годишна достига до финал, но отпада.

"Животът след айдъл е като плестница, защото се връщаш обратно в реалния живот и на никой не му пука. Трябва да започнеш отначало", ми сподели Леа през 2009 година. И тя продължава. Прибира се в Сиатъл и завършва гимназия. След това остава само година в един от най-престижните музикални колежи "Бъркли". Мести се в Лос Анджелис, където се подвизава като беквокалистка на Кери Хилсън, Джордин Спаркс и Елик Бенет. Най-добро приятелство има със Спаркс, като жълтите издания дори ги обявяват за гаджета.

На няколко пъти се опитва да стартира и солова кариера, но без особен успех. И решава да спре да пее през 2010 година. “Тогава се намеси мама. Каза ми: “Айде, вземи някакво решение за живота си! Няма да съм до теб постоянно. Мисълта, че мога да загубя точно нейната подкрепа ме стресира. И опитах още веднъж”, обяснява Леа пред сайта си.

Тогава прави няколко видеа със свои изпълнения и ги пуска в YouTube. Първоначално няма особен успех. “Една вечер отново си легнах разплакана. И се събудих от съобщения. Бяха от Джърмейн Дюпри и Елей Рийд”, допълва Лиа в сайта си. Дюпри е един от най-известните американски рапъри и продуценти. Леа записва дебютния си самостоятелен албум под шапката на Epic Records/So So Def Recordings, заедно с едни от най-големите съвременни продуценти - Джърмейн Дюпри и Фарел Уилямс. 

Ресуъл Бътлър е играл в осем различни отбора в  NBA от 2002 до 2016 г.

Бътлър е играл в Miami Heat, Los Angeles Clippers, Chicago Bulls и San Antonio Spurs в 13-годишната си кариера. 

[caption id="attachment_8866" align="aligncenter" width="611"] [/caption]