Стрелба в New Hampshire State Hospital е довела до смъртта на един човек. Заподозреният също е мъртъв и ситуацията е "овладяна", според щатската служба за вътрешна сигурност и управление на извънредни ситуации, цитирана от "Ей Би си Нюз".

Щатската полиция съобщи първоначално, че има "множество жертви". Стрелбата е станала във фоайето на болницата, според директора на щатската полиция на Ню Хемпшир полковник Марк Хол. Всички пациенти са в безопасност, каза той.

"Мястото остава активно, тъй като е било локализирано едно подозрително превозно средство ", каза Хол пред репортери по време на брифинг в петък.

По думите му престрелката е станала в лобито на болницата. Заподозреният е прострелял един човек и е бил убит от щатски полицай, придаден към болницата. На простреляния човек е окозана първа помощ и е бил откаран в друго болнично заведение, но е починал.

Подозрителната кола, за която говори полк. Хол е била изследвана от екип за обезвреждане на бомби.

Всички пациенти са добре. Временно болницата е отворена за пациенти, но не и за посетители. За връзка на роднини с пациентите е отворен кол център.