Готов съм на разговори с всички партии, които могат да подкрепят управленската ни програма, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на управленската програма на ГЕРБ-СДС в София.

В нея е заложено в края на управленския мандат доходите да достигнат 75-80% от европейската покупателна способност. Това е нещо реално, ако най-сетне започнем да мислим за държавата, каза Борисов и добави, че не иска повече да подкрепя чужди реформи. Имаме всички възможности следващите години да направим това, затова партиите след 9 юни да се обедним върху развитие, просперитет и да вървим напред, призова той. Зациклим ли пак след изборите, наесен- зима ще отидем на нови, разломът ще е тежък, предупреди Борисов.

По думите му е много спешно да се работи по Наказателния кодекс. Според него паралелно с дигитализацията трябва да върви и киберсигурността. 

Една партия, която се явява на избори, трябва да каже на хората какво ще прави и с кого ще го прави, посочи Борисов, визирайки днешната си среща със синдикатите.

По думите му след 9 юни Европа ще стане много по-различна, важно е как ще се развие Зелената сделка. Сега има война, не можем да оставим страната без гарантиращи мощности, каза Борисов. Всеки депутат в ЕП ни е важен, подчерта той и отбеляза, че страната ни е загубила милиарди по Плана за възстановяване.