„Напълно възможно е след 9 юни да видим Слави Трифонов в парламента. Случвало се е и преди водачи на листи на участват в изборите, а впоследствие да не присъстват в парламента. Това не е прецедент. Ръководството ще бъде добре представено по един или друг начин в парламента.“

Това каза в предаването „Тази сутрин“ Андрей Чорбанов, кандидат за депутат от „Има такъв народ“, водач на листата във Велико Търново.

„Аз представлявам една специфична област в страната – хората, занимаващи се с образование и наука. Тези хора са общността, създала европейските ценности като такива. Обществото в Европа е основано на принципи, които не са обосновани от технократи, а от хора, които се занимават с развитието на прогреса. Затова учените са най-подходящи за такъв тип занятия, да представляват себеподобни, защото това са хора с прогресивни идеи, без рамки и с поглед към бъдещето“, поясни Чорбанов. 

„Подценяваме избирателите понякога. Те са доста наясно, че едно лице, което е защитавало някаква позиция през годините, често може да участва в няколко избора, а в крайна сметка да се реши в последния момент кой от тях ще е по-добър. И в това няма нищо страшно. В Народното събрание една парламентарна група има тежест, докато в Европейския парламент усещането за национална структура е нещо по-различно и е хубаво там да има хора с различни занятия и професии“, добави още той.

По думите му изборите са много различни от всякаква гледна точка, въпреки че се смесват две в едно.

„Нашите програми са доста добре разработени във всички сфери в обществения живот. Ние не сме променили нищо в нашата политика. Отново ще търсим подкрепа във всичко пол сили, когато става дума за разрешаване на национални проблеми. Не става дума за парцелиране на сфери на влияние. Смятаме, че един закон трябва да е добър за хората“, допълни Чорбанов.

Той обясни, че в Европейския парламент своето семейство ще търси в лицето на консервативната общност.