104-годишна жена в Испания се излекува след заразяване с коронавирус, предаде телевизионният канал "Антена 3". Жената била изписана от болница в Мадрид след двуседмично лечение. Тя е 4149-ият пациент на здравното заведение, излекуван след заразяване с вируса. В момента в болницата се лекуват около 100 човека с коронавирус. Испания е регистрирала от началото на пандемията над 1,7 милион заразени с вируса и повече от 47 000 смъртни случая.

Преди две седмици 101-годишна италианка от северната област Ломбардия успя да пребори няколко пъти COVID-19 от февруари насам и въпреки напредналата си възраст се чувства много добре.

Мария Орсингер е родена на 21 юли 1919 г. в разгара на пандемията от испански грип. За единствен недостатък на напредналата си възраст италианката считала отслабването на слуха й. За първи път Орсингер, която живее в малкото ломбардско градче Ардено, била диагностицирана с Covid-19 през февруари, когато епидемията в Италия бе в началото си. А втората диагноза дошла няколко месеца по-късно.