Проектът на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание влизат в пленарна зала в петък. Това предвижда първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание за петък, публикувана на интернет страницата на институцията. Тогава е насрочен и редовният парламентарен контрол.

Първа точка от предложения дневен ред за утре предвижда депутатите да изслушат служебния министър на културата Найден Тодоров относно работата на Национален фонд „Култура“, в качеството му на структура за наблюдение по Националния план за възстановяване и устойчивост (НПВУ).

Искането за изслушване е внесено от депутатите от „Продължаваме промяната – Демократична България“ - Елисавета Белобрадова, Надежда Йорданова и Александър Симидчиев.

Като точка първа от проекта на програмата за работа на депутатите в четвъртък се очаква да бъде изслушан служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. Искането е внесено от Кирил Петков и депутати от ПП-ДБ във връзка с подсигуряването и диверсификация на газовите доставки, както и резултатите от предприетите действия за предоговаряне на Споразумението между „Булгаргаз“ ЕАД и турската енергийна компания „Боташ“, мерките, които са предприети за пускане и експлоатация на терминала за втечнен газ в Александруполис и изпълнението на решението на 49-ото Народно събрание за придобиването от „Български енергиен холдинг“ ЕАД на 20% дял в консорциума, титуляр на Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ в площ „Блок 1-21 Хан Аспарух“.

Очаква се след това по искане на Явор Божанков от ПП-ДБ депутатите да изслушат служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно случая с пребитото момче от мъж с жилетка на „Делта Гард“ в „Кайт бар“ на плажа Градина в Созопол в нощта срещу 1 юли, предава БНТ.

По искане на народния представител от ПП-ДБ Лена Бориславова като точка трета от проектопрограмата за четвъртък е предвидено изслушване на служебния министър на здравеопазването Галя Кондева-Мънкова и на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов относно разпространението и употребата на райски газ от лица под 18 години, в обществени места.

Като точка четвърта предложения дневен ред за този ден е изслушването на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на Автомагистрала „Хемус“ и старта на строителството на Автомагистрала „Черно море“. Искането е внесено от народния представител от „Възраждане“ – Коста Стоянов.

Пета точка от предложения дневен ред за този ден предвижда министър Коритарова да бъде изслушана, заедно със служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров относно „Алепу - Бриз вилидж“ и недопускането на застрояването на природната местност.