Българка събира чрез социалните мрежи пари за частен детектив, който да й помогне да открие дъщеря си. Според Ралица Потър съпругът й е отвлякъл тяхната 6-годишна дъщеря Джулия в деня, в който съдът й дава пълно попечителство. Оттогава тя не е виждала момиченцето и казва, че американските власти са безпомощни.

Според местния канал в Сиатъл Q13 Fox за информация за българчето и баща му Джейсън Потър е обявена награда от хиляда долара. Медията казва, че полицията в Кинг Каунти, Вашингтон, не смята мъжа за опасен за детето, затова и не са издали Amber Alert. Преди да спечели попечителство, Ралица вижда детето си през уикендите. Казва, че след развода й нямала достатъчно средства за добър адвокат, който да се бори за правото й да отглежда Джулия. Но през 2014-а тя получава пълно попечителство над детето. Властите, поне според българката, не правят достатъчно, за да й помогнат. "Аз трябва да го направя, защото съм й майка", категорична е Ралица. "От българското консулство ме отсвириха." От мисията ни в Лос Анджелис обаче казват, че Ралица им е написала само един e-mail, в който моли, ако дъщеря й бъде забелязана, да се свържат незабавно с 911. За разлика от нея бившият й съпруг Джейсън Потър изпраща подробен email до нашето консулство още през 2013 година. „Описва случая и моли, ако има опити от страна на майката да бъде издаден паспорт на детенцето чрез нас, той да бъде информиран за това", казва консулът ни в Лос Анджелис Вера Шатилова. Джейсън прилага и документи. Но след това обстоятелствата по случаят се изменят и Ралица получава попечителство.

През 2014-а Ралица Потър печели пълните грижи за 6-годишната си дъщеря Джулия. Според българката в нощта, в която съпругът й е трябвало да остави малката с багажа й пред полицията, той я отвлича. Това се случва преди повече от 9 месеца. Сънародничката ни казва, че вече не разчита на полицията, с която е трудно да се свърже и за която е "само брънка от хилядите случаи на изчезнали деца". Затова Ралица призовава за помощ в много фейсбук страници за българите в чужбина. С парите българката казва, че ще наеме частен детектив, който да открие дъщеря й.

От нашето представителство в Лос Анджелис казват, че не могат да направят много за нея, тъй като Джулия е американски гражданин и се намира на територията на Съединените щати. Ралица Потър казва, че е разочарована и се чувства сама в борбата да намери детето си. Надява се да събере достатъчно пари, с които да плати на частен детектив. „Полицията е малко или много ограничена в действията си. Частен детектив ще се занимава точно с това, за което му е платено." Ако искате да помогнете на Ралица, може да го направите на http://www.gofundme.com/ys4eh8