50 нюанса бяло. Това беше доминиращата тенденция на червения килим.

Но не говорим за обикновено бяло, а блестящи творения с много мъниста, перли, цветни мотиви и други елементи. Като 6-те хиляди перли, пришити в модела на британската марка ралф и русо в роклята на миналогодишната носителка на „Оскар" за поддържаща роля Люпито Ньонго.

Или роклята на „Шанел", която облече победителката в категорията за най-добра актриса Джулиън Мур - 80 хиляди елемента от слонова кост и смола, шити на ръка в продължение на 40 дни от 27 души.

Кери Уошингтън от „Скандал" показа рамена и шифон в елегантен модел на „Миу Миу" със стъклени мъниста, кристали и перли.

Друга доминираща тенденция - пастелените цветове - розово, светлосиньо и праскова. Дженифър Лопез изглеждаше шармантно, докато не се оказа, че носи същата рокля като съпругата на номинирания за поддържаща роля Робърт Дувал.

Цвят на килима внесоха Розмънд Пайк в огненочервена дантела и червените гумени ръкавици на Лейди Гага. Но като цяло на килима липсваха смели изпълнения, а звездите заложиха на сигурни класически модели.

1-                 Розамунд Пайк в червена дантела на Givenchy

2-                 Дженифъл Лопес в блестящо творение на Elie Saab

3-                 Лупита Ньонго е неочаквано семпла в Calvin Klein Collection

4-                 Джулиан Мур се довери на Chanel

5-                 Еди Редмейн със съпругата си

6-                 Лейди Гага в червени ръкавици

7-                 Кери Уошингтън