Аз мисля, че нашият извод не е важен, важен е изводът, който българските граждани ще си направят и той трябва да е базиран на това, което се чу в срещата. Това, което аз чух, е заявка за общо управление след изборите на ГЕРБ, ДПС и БСП, което автоматично означава, че това, което видяхме като хартиена коалиция, като коалиция за избор на г-н Рашидов, като коалиция, която днес отстреля скоростно шефа на Сметната палата, защото им е неудобен. Това коментира пред журналисти в парламента съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

Най-вероятно, ако вземе мнозинство след изборите, ще се сформира и правителство в следващия парламент и ще върне България назад във времето“, посочи Василев. По-рано днес на поканата на БСП за лидерски разговор се отзоваха само три парламентарно представени политически сили - ГЕРБ-СДС, ДПС и "Български възход".

"Ние не смятаме, че комбинацията ГЕРБ и ДПС може да реализира каквито и да е приоритети в тази държава.

Очевидно г-н Борисов не иска да си говори с „Продължаваме Промяната“. С нас обща тема на разговор му е много трудно да си намери, тъй като ние държим изключително много на съдебната реформа, заяви той. Василев добави, че в разговор за формиране на кабинет, в който участват ГЕРБ и ДПС, няма да участват.