Шофьор е задържан в град Искър, област Плевен, след като се опитал да подкупи полицаи. За това съобщават от Областната дирекция на МВР в Плевен.

Случаят е от вчера, когато около 10:50 часа на улица "Георги Димитров" в Искър полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 63-годишен. При извършения контрол станало ясно, че притежаваната от него шофьорска книжка е била валидна до 13 ноември 2019 година.

С намерението да прекрати съставянето на акт, шофьорът успял да подхвърли на предната лява седалка на патрулния автомобил банкнота от 50 лв. На място е извършен оглед от екип на районното управление в Долни Дъбник. Мъжът е отведен в полицейското управление и е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомен дежурен прокурор в Окръжната прокуратура в Плевен.

Образувано е досъдебно производство, работата по което продължава разследващ полицай. БТА припомня, че в началото на месеца състав на Окръжния съд в Плевен наложи условна присъда и глоба на шофьор, спрян за проверка отново в град Искър, също опитал да даде подкуп на полицаи в размер на 50 евро.