Служители от сектор „Наркотици“ - СДВР задържаха петима души само за един ден за разпространение на наркотични вещества, съобщават от столичната полиция.  Арестът на мъжете, на възраст 22, 24, 25, 28 и 30 години, е осъществен на 28 ноември около 19 часа в района на ж.к. „Овча купел“ в хода на операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотици.

При последвалите процесуално-следствени действия в имоти, обитавани от двама от тях, са намерени и иззети електронна везна, вакуумираща машина, парична сума, множество различни разфасовки, буркан, метална кутия и пликове, съдържащи марихуана, екстази и амфетамин. Петимата са задържани за срок до 24 часа.

Предстои доклад в прокуратурата на събраните материали по образуваното досъдебно производство.

Служители на Девето РУ пък са задържали 35-годишен, криминално проявен, разпространявал наркотици. На 24 ноември около 4.20 часа в ж.к. „Люлин“ той бил засечен от полицейски екип и спрян за проверка. 

При последвалите обиск и претърсване в жилището му са намерени и иззети електронна везна, множество пликове с тревиста маса, бяло прахообразно и вещество на бучки, таблетки и кристалообразно вещество.

Резултатът от изготвената експертна справка показал, че иззетите вещества са 3.12 г кокаин, 0.25 г метамфетамин, 39.77 г амфетамин,18.83 г екстази, и 2.25 г коноп. С постановление на наблюдаващ прокурор от Софийска градска прокуратура задържаният е с наложена мярка „задържане под стража“.