Всеки би излязъл извън нерви, ако 30 часа няма ток и има две деца. И ти реват на главата, че им е студено. Десетки пъти звънях в енергото. И отидох да им направя сандвичи. Някакви госпожи си стоят на топличко и ми се смеят. Питах ги: "много ли ви е смешно". Явно това е начинът да си търсим правата.

Това разкри Явор Павлов, който нахлу в Енергото в Силистра, за да направи сандвичи за децата си, след като повече от 24 часа бе останал без ток в дома си в Калипетрово. 

За негово щастие, в къщата му електричеството бе възстановено. 

"В крайна сметка ми казаха, че ще имам ток след час, да спра да правя проблеми. Шест милиона българи стоят по домовете си и нищо не правят. Затова сме на това дередже в България", смята Павлов. "По принцип съм спокоен човек, монтьор съм. Имам сервиз и си правя коли. Не съм зависим от държавата, което е много добре. 15 години работих в чужбина, за да мога да си направя бизнес в България", допълни той в ефира на NOVA.

Павлов коментира и позицията на дружеството да сезира прокуратурата, заради "вандалско поведение" от негова страна. "Ако моето поведение е вандалско, тяхното какво е? Нито вода 30 часа, нито телефони. Ако нещо стане с децата кой ще е виновен. Всяка година зимата ни изненадва, защо един път ние не я изненадаме и да сме подготвени за нея", допълни той.

"Напълно подкрепям Явор. Разговарял съм с хора, които бяха на протестите пред БФС. Тези хора са в готовност да го подкрепят", допълни приятелят на Явор, снимал видеото в Енергото в Силистра. 

"Задържаха ме за два-три часа, съставиха ми акт. Иззеха ми ножа, с който си нарязох месото, все едно съм вкарал оръжие. Другото ми обвинение е за нарушаване на обществения ред. Ако пак се случи нещо такова, пак ще постъпя по същия начин", категоричен е Явор Павлов. 

"Точно след 40 минути, след като отидох имах ток. Явно аз съм го пуснал", допълни той. Клипът в социалните мрежи с негово участие има над 3 милиона гледания.