Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Пред съда тя заяви, че е невинна.

"Не съм извършила деянието. Нямам нищо общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила", заяви тя.

Тя разказа и за нощта на убийството. "Във въпросната вечер разхождах кучето си, говорих с моя съседка. Не съм влизала в автомобила. При задържането бях в шок. Не знам какво съм писала и подписвала. Никога през живота си не съм извършвала нарушение. Няма да се укривам", посочи Трифонова.

Жената уточни, че има животозастрашаваща хипертония и се нуждае от специализирано лечение.

"Задържането ми се използва за разграбване на личното ми имущество чрез заплахи за убийство Моля за снизхождение, безпристрастност. Моля за по-лека мярка", призова още тя.

Решението на съда не е окончателно и ще бъде обжалвано пред Апелативен съд на 21 май.

Преди няколко месеца съдебен състав записа в мотивите си, че може да се говори за особена бруталност при извършването на убийството. На 30 април, след три месеца зад решетките, Софийският апелативен съд пусна под домашен арест дъщеря на Трифонова и съпруга на Пеев - Габриела Пеева, която също е обвинена за смъртта на съпруга си. Двете жени бяха задържани през януари, след като тялото на мъжа беше открито на Витоша.

Разследването установи, че Пеев е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с трупа на убития бе открит опожарен в гориста местност по пътя за хижа „Алеко“.