При акция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, служители от Второ РУ в Перник проверили 16-годишен тийнейджър в двора на пернишко училище. След направения му личен обиск, у него са открити 5 топчета, съдържащи суха зеленикаво-кафява листна маса, реагирала на марихуана при направения полеви тест, съобщават от ОДМВР-Перник. Младежът е задържан и по-късно предаден на родителите му от инспектор „Детска педагогическа стая“.Започнато е бързо производство.

Действията по разследванията продължават под надзора на прокуратурата. По време на същата специализирана полицейска операция в област Перник, в град Радомир бил проверен лек автомобил КИА, шофиран от 23-годишен столичанин. В автомобила са открити и иззети топчета и ръчно свита цигара, съдържащи суха зелена листна маса и пликче с бяло прахообразно вещество.

Полевият тест отчел наличието на марихуана и амфетамин.

Шофьорът е тестван за алкохол и наркотици с положителен резултат за употреба на амфетамин. Задържан е за до 24 часа с полицейска мярка и е образувано бързо производство.