Правителството ще остане на власт. Няма да успее вотът, това е гарантирано. Ще ни бъде дадена възможност отново да обясняваме отбранителната политика на страната.

Това заяви министърът на отбраната Тодор Тагарев пред български журналисти в Брюксел, където участва в заседание на Съвета на ЕС.

"Започва да ме притеснява, че много време отива за обсъждане на едни и същи въпроси, и като правило голямата част от тези, които задават въпросите, не се интересуват от отговора, а търсят да направят някакви пропагандни внушения. Това вече започва да става досадно", коментира той. 

По всичко изглежда, че войната в Украйна ще продължи още, ще има нужда от допълване на военните складове на страните от ЕС, така че поръчки към нашата индустрия ще има. 

Той посочи, че на днешната среща са били обсъждани стъпки как да се ускори и повиши производството на боеприпаси за Украйна и за попълване на запасите на страните от ЕС. По неговите думи България е огромен производител на боеприпаси, спрямо съотношението на населението и икономиката.