Доказано е, че Тодор е ползвал бокс. Това стана в Софийския апелативен съд. Биячите на Тодор - братята Десислав и Иван Дамянови, известни като Поничките, ще бъдат пуснати от ареста срещу 2000 лв. гаранция, съобщи във вторник съдия Калинка Георгиева. Братята не се явиха в съда.

Не е обоснована пряка връзка между смъртта на Тодор и боя. За такава трябва петорна експертиза. След 15 дни ще излезе експертизата от смъртта на Тодор, стана ясно от адвоката.

Мотивът на прокуратурата е, че братята може да се укрият. Домашният арест се предвижда само когато лицето има здравословни проблеми, което не отговаря на случая с Иван и Десислав. Адвокатът им поиска да бъдат освободени под гаранция.

18-годишният Тодор почина след бой по време на скандал на улица във Враца. Малко преди 13 ч. на 12 януари на ул. "Иванка Ботева" във Враца между Тодор и братята Десислав и Иван Дамянови, известни в града като Поничките, избухва скандал, прераснал в юмручна разправия.

Когато вече се е намесила полицията, момчето изведнъж се свлича на земята в безсъзнание, а малко по-късно умира в спешното приемно отделение на врачанската болница.

Както ще се изясни по-късно, мнозина случайни минувачи и работещи в района са наблюдавали разразилия се скандал, но никой не се е намесил да го предотврати.

Някои снимат случващото се, други подминават. По-късно поне 10-ина ще кажат, че са се обаждали в полицията. Всички обаче се оправдават, че подобни скандали ставали често из града и никой не очаквал, че този ще завърши с трагичната смърт на едно момче, което тази година трябваше да бъде сред съучениците си на абитуриентски бал. На помощ на агонизиращия Тодор се притичва единствено оказал се случайно на мястото планински спасител.