Сагата с европейската квалификация България - Унгария става все по-нелицеприятна.

Илиян Филипов, който е управител на фирмата ДЗЗД "Колежа", която построи и довършва новия стадион "Христо Ботев" в Пловдив, преди малко пусна в нейния Facebook профил следния пост:

"Уважаеми привърженици на футбола,

Днес с мен се свърза зам.- изпълнителният директор на БФС Христо Запрянов, който ме заплаши, че трябва да осигуря всички необходими условия около стадион "Христо Ботев", за да може да се състои мачът на националния отбор с Унгария.

Категоричният ми отговор към него беше, че единствено и само община Пловдив, като собственик на стадион "Христо Ботев", може да ми възложи подобна дейност.

Наглостта на този човек стигна до там, че ме заплаши, че ако мачът не се играе в Пловдив, БФС ще отнеме лицензите на "Ботев" и "Локомотив" за стадионите.

Искам категорично да заявя, че няма да се поддам на подобни заплахи и искам това да стане достояние на футболната общественост, за да се види какви методи се ползват в БФС."

В началото на тази седмица от футболната ни централа обявиха, че по препоръка на УЕФА европейската квалификация с Унгария се мести от столичния стадион "Васил Левски" на пловдивския "Христо Ботев" на празни трибуни.

Причината - готвеният масов протест срещу ръководството на БФС. Именно заради него всячески от централата се опитват първо да отдалечат мача от София и второ - да ограничат достъпа на хората до стадиона.