сн. Фейсбук

Концертите на Лили Иванова в Торонто и Монреал минаха с успех още по-голям от очаквания. Почитателите, пропътували огромни разстояния, се стичаха в театрите далеч преди уречения час, а билетите бяха разпродадени отдавна. Освен българи, дошли от Канада и САЩ, в препълнените зали имаше още руснаци, поляци и техни канадски приятели, докарани до екстаз от изпълненията на певицата, съобщава „Епицентър". „В Торонто в тихите моменти на песните се чуваха откъслечни, но много силни - „Лили, обичаме те", „Лилииии, браво!", разкри пиарката на певицата Петя Иванова, която я придружаваше по време на турнето.

„Когато започна концертът в Монреал, се случи същото. Сякаш издебваха момент, в който е тихо, за да са сигурни, че ще ги чуе, и й се обясняваха в любов. Един много ясен мъжки глас отекна в залата: „Лили! Обичам те!" Тогава до мен се приближи един от хората в местния екип и ми каза тихо: „Виждате ли, и ние в Монреал я обичаме, не само тези в Торонто." Много се забавлявам на това състезание по обич", каза Петя.

Певицата бе подложена на „приятелски огън" от цветя в театър „Риалто" в Монреал. Скандирайки името й, феновете от балкона започнаха да хвърлят букети във въздуха и застлаха сцената с бели, жълти и червени рози. Тя се поклони на ентусиазираните си почитатели, преди да им изпее хитовете от последния си албум „Поетът". Публиката се възхити не само от изумителния й глас, но и от стройните й крака, подаващи се изпод малка черна рокля, покачени на главозамайващи токчета. И я извика четири пъти на „бис".

Лили Иванова е първата българска изпълнителка, която се изявява на сцената на театъра в Монреал. „Риалто" е една от емблематичните сгради за града, обявена за исторически паметник през 1988 г. и официален исторически обект на Канада две години по-късно. Капацитетът на залата е 1,165 места, а фасадата е копие на Парижката опера. Интериорът е в стил необарок. Обстановката вдъхнови българите, пристигнали по-рано да си направят стотици селфита за спомен, преизпълнени от гордост, че родна певица има концерт в този храм на изкуството.

Първата изява на Лили Иванова в Канада - в театър „Кралица Елизабет" в Торонто, също бе на забележително място. Тук е била една от първите изяви на Адел през 2008 година. Аудиторията е с 1,250 места и има славата на една от най-професионалните концерти зали, част от голям мултифункционален културен център за изложби, концерти, театрални и танцови спектакли.

В Торонто почитателите на Лили отново я извикаха четири пъти на „бис" след двучасовото незабравимо шоу. А цветята, писмата и детските рисунки, с които я засипаха, бяха толкова много, че едва се побраха в големия автобус, с който Иванова и музикантите й се придвижваха из Канада. „Публиката категорично възприемаше концерта като една песен и когато свършваше, имаше чувството, че сега започва, добави пиарката на Лили. - И за двата концерта имаше нещо специфично - много малки деца, които са родени извън България, знаеха всички нейни песни. Бяха изключително активна публика - пяха, танцуваха, викаха „Лили, пей още!", и накрая носеха подаръци - свои рисунки. Всички те са прилежно прибрани и ще отидат в колекцията от детски картини на Лили, която тя събира от години.

Иначе доказахме, че сме страшно боен отбор - и музикантите, и техническият екип. Цари истинска забава и много висок бодър дух въпреки часовата разлика и нелеката логистика на петте дни тук, благодарение на емоционалните преживявания и най-вече на прекрасното чувство за хумор и изключителния професионализъм на всички", завърши Петя.

Въпреки предложението на организаторите от „Балканика" Лили Иванова и екипът й да останат и да поразгледат малко Канада, певицата предпочете веднага да отпътува обратно за България.