След няколко дни издирване откриха тялото на изчезналия на 2 септември в морето край Созопол Дмитрий Чебан. За това в социалните мрежи съобщи съпругата му Надя, която успя да реализира мащабна акция по издирването му.

Дмитрий Чебан

беше един от двамата изчезнали в морето край Созополна 2 септември. Сигналът за тях беше подаден около 17:00 часа.Времето обаче беше лошо, морето е бурно и имаше светкавици. Това затрудни тогава спасителната операция и граничните патрули да направят пълен обходи. 

В акцията,

освен граничните служби и полицията, се включиха десетки доброволци от Поморие до Резово, водолази, хора с дронове и частни лодки. Към акцията се очакваше да се включи и вертолет от Турция.От полицията в Бургас обявиха, че в понеделник следобед доброволец, оказващ съдействие при обхождането на созополския бряг, е забелязал отвисоко в района на скалите преди нос Агалина мъжко тяло.Достигането му към момента обаче е невъзможно предвид бурното море. Ще се изчака вълнението да падне и тялото ще бъде прибрано по вода, тъй като по суша е невъзможно.