Десетки хиляди българи се събраха на площад „Орлов мост" и по протежението на бул. „Цар Освободител" до хотел „Плиска" за концерта-митинг на Слави Трифонов и екипа му. Те са инициатори на националния референдум, на който ще гласуваме идната неделя заедно с президентските избори.

Концертът започна с песента „Студио Хъ", по време на която бяха изстреляни фойерверки в бяло, зелено и червено.

Шоуменът се обърна към публиката с думите: „Здравейте, тази вечер аз не съм Слави Трифонов от телевизията. Аз съм Станислав Тодоров Трифонов от Плевен и никога не съм вярвал, че ще се почувствам толкова силен".

„Тази вечер се чувствам ужасно силен заради вас„, подчерта той и добави: „Вие сте върховната власт в тази държава. Опитват се да ви внушат, че това е парламентът, президентът или министерски съвет. Но вие сте суверенът. Ако някой не го е разбрал, ще го разбере тази вечер 29 октомври".

Концертът премина като цяло без инциденти и при засилена охрана на полицията и частна охранителна фирма. По време на песента „Назад, назад моме Калино" в изпълнение на Слави Трифонов и фолкдивата Преслава група младежи във видимо нетрезво състояние се опитаха да нахлуят през загражденията, но веднага бяха спрени от полицаите и охранителите.

След този неприятен епизод на сцената излезе рапарът Криско, който призова да се гласува на референдума. След това той изпълни своя популярна песен.

„Аз не съм само Слави Трифонов, аз съм и Иван от Перник, аз съм и Николай от Варна, и Васил от Горна Оряховица, аз съм всеки един от вас и вие сте всеки един от останалите, защото каузата е една, а всички ние сме българският народ. Ние сме много и сме силни. За всички нас, които сме тук и за всички, които ги няма това не е концерт на Слави Трифонов. Тази вечер всички бяхме тук, за да покажем, че сме народ, който знае какво иска и как да го получи", завърши Слави Трифонов.

Полицейското присъствие в района е изключително засилено. Сцената е разположена на бул. „Цариградско шосе" в участъка между булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви" и „Пейо Яворов", веднага след „Орлов мост", с лице към х-л „Плиска".Заради концерта,целият център на София е блокиран от часове.