56-годишен мъж е задържан в полицейския арест в Долни Дъбник за опит за подкуп на служители на реда, съобщават от ОДМВР-Плевен

На 25 ноември 2023 година в 19:36 часа в град Долни Дъбник на улица "Райко Даскалов" полицаи са спрели "Мерцедес“.  При извършената проверка се е установило, че 56-годишният водач не притежава СУМПС (неправоспособен).

Когато е разбрал, че за констатираното нарушение по ЗДВП ще му бъде съставен акт, шофьорът е подхвърлил през прозореца на патрулния автомобил "Опел Астра" три банкноти с номинал по 50 лв, общо 150 лв. 

Местопроизшествието е посетено от разследващ полицай и експерт. Извършен е оглед, при който банкнотите са иззети. 56-годишният е задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.304 „а“, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

Бързо производство е образувано също в РУ–Долни Дъбник за шофиране след употреба на наркотици. В 15:33 часа на 26 ноември в село Крушовене е била проверена 26-годишна, която се придвижвала с „Ауди“.

Направеният наркотест с техническо средство отчел положителна проба за канабис и метамфетамин. Издаден е талон за медицинско изследване, но нарушителката не е дала кръвна проба за химически анализ. Задържана е с полицейска мярка за срок до 24 часа. Продължава работата разследващ полицай за престъпление по чл.343 „б“, ал.3 от НК. Уведомена е РП – Плевен.