Много бързо изрязаните телефонни дисплеи се превърнаха в нещо, което трудно можем да избегнем, но поне засега в тази тенденция не се е включил най-големият производител на смартфони в света Samsung и няма признаци това да се промени скоро. Всички очакваме с интерес да разберем как ще ни изненадат корейците с юбилейното издание в серията Galaxy S и не е изключено да направят това, като представят смартфон с безрамков дизайн, който няма изрязана част.

Samsung вече разработва нова технология, която ще позволи на компанията да скрие предната камера под дисплея. Твърди се, че вече са създадени много прототипи с такава конструкция, но може да се наложи да почакаме до 2020 година, преди да се появи на пазара. Разбира се, ако всичко върви по план, компанията може да ускори пазарната премиера на технологията и да я добави още в Galaxy S10.

Компанията разработва няколко технологии, които ще работят в комбинация с OLED панели - вграждане на сензор за отпечатъци, провеждане на звук през дисплея, поставяне на сензори (вероятно и предната камера) под панела и осигуряване на тактилна обратна връзка например за бутони по време на игра.

В крайна сметка всичко това може да помогне за елиминиране на рамките около екрана и за създаване на дизайн без изрязване на панела. Информацията със сигурност ще заинтригува очакващите с интерес Galaxy S10, а освен това подсказва, че можем да очакваме подобни функции и от следващите издания на iPhone, които ще продължат да ползват OLED панели на Samsung.

Според източници от Корея Samsung ще предприемат ново увеличение на размера на дисплея при следващото издание на фаблета Galaxy Note. Устройството по всяка вероятност ще е с 6.66-инчов Super AMOLED екран, а това е станало ясно от спецификации, които са подадени към Samsung Display. Сегашният Galaxy Note 9 има панел с диагонал 6.4 инча и ако съотношението бъде запазено, то следващият Note ще има 8% повече екранна площ.

Естествено това зависи от много фактори, защото например iPhone Xs Max има 6.5" дисплей, но заради различното съотношение и изрязаната част реално видимата площ е по-малка от тази на Note 9. Според същите източници от Корея един от трите варианта на Galaxy S10 ще се предлага с 6.44-инчов панел, докато другите две издания ще са с 5.8-инчови екрани. Към момента за Galaxy Note 10 е известно още, че устройството се разработва с кодовото име Da Vinci, а не е изключено Samsung да предприемат и промяна на името на цялата продуктова линия.

 

[caption id="attachment_9786" align="aligncenter" width="611"] [/caption]