При опит за "масирана атака" руската армия е свалила 15 украински дрона. 

В съобщение на руското министерство на отбраната се съобщава, че обектите са били свалени над населени места, някои от които са на територията на завзетите територии на Луганска и Донецка област. 

Дронове е имало и над Кримския полуостров.

"Опитът на киевския режим за масирана атака с дронове срещу обекти на Кримския полуостров беше осуетен", се казва още в изявление на руското министерство на отбраната. 

Според министерството шест украински ударни дрона са били свалени от руската противовъздушна отбрана, а други четири са били извадени от строя с електронни средства.

Украйна извърши вчера атака с дрон срещу руска територия, но тя не причини никакви щети. Един от безпилотни летателни апарати се разби в близост до газоразпределителен обект на близо 100 километра от Москва - това е и първата подобна атака, толкова навътре в руска територия.

Засега от Украйна не са потвърдили, че апаратът е бил техен.

Три други дрона бяха свалени от руските сили през нощта срещу вторник в други региони.

Това не е първият случай, когато Крим (полуостров, анексиран от Русия през 2014 г., където е базиран нейният Черноморски флот, и който тя използва като тилова база за инвазията си в Украйна) е атакуван с помощта на дронове.

Безпилотни летателни апарати атакуваха пристанището на Севастопол там през декември, електроцентрала в началото на октомври и щаба на руския Черноморски флот през август миналата година.

В края на октомври руски кораби в Севастополския залив станаха обект на нападение, което накара Русия временно да спре действието на важното споразумение за износа на украинско зърно, припомня АФП.

По-рано през деня руските власти обявиха въздушна тревога заради засечен неидентифициран обект във въздушното им пространство.

От руското военно министерство отчитат, че от началото на "специалната военна операция" са унищожени 391 противникови самолета, 211 вертолета, 3281 безпилотни летателни апарати, 406 зенитно-ракетни, 8086 танка и други видове пробинари нашини, 1045 бойни реактивни системи за залпов огън, 4240 артилерийски оръдия и миномети, а също така и 8621 специални военни автомобила.