Семейство, преструващи се на глухонеми събират пари за дарения в центъра на София.

За това сигнализира Женина Начева, която дарила пари като мислела, че те ще отидат за основаването на нови центрове за хора с подобно увреждане.

После обаче видяла, че въпросният човек, се качва в нова, скъпа кола, заедно със семейството си. Оказало се и, че може да говори и чува. Жената заяви, че е звъняла няколко пъти на 112 и дори е издиктувала номера на автомобила на мъжа. Патрулка обаче така и не дошла.

"Решаваме да отидем с децата в Борисовата градина. 

По някое време идва един глухоням човек, който ми представя петиция за основаването на нови центрове в помощ на глухонемите с легитимация Националния център за глухонеми в България.

Ние, успокоени и отпуснати от прекрасната вечер, не се зачитаме особено в документа, решаваме да се подпишем, разбира се, да подпомогнем делото. Оказва се, че той събира дарения. Ок, даваме 20 лв, нагоре имаше поне 10-15 човека, дали по 20 и 30 лв.

Даряваме, мислим си, че правим добро, в следващия момент се усещаме, че може би ни изпържиха, но надеждата умира последна и решихме да мислим положително, нали ни е супер готино в момента, не може нон стоп да си мнителен към всичко. Време стана да си тръгваме, отиваме към колата и си товарим тротинетките. В същия момент виждаме същия глухоням гражданин с жена си и трите си деца, които се суетяха около едно румънско новичко BMW петица, очевидно тяхното, при което Христо им каза: " Я ми покажи листа, петицията".

Той се прави уж, че не разбира, не чува, пък тръгна към заведението, обяснявайки, че там бил листа, като чрез цялото време се обръщаше назад и накрая мина зад заведението и побягна. Аз се почувствах доста тъпо и реших, че няма да оставя тази неправда така, затова отидох директно при семейството. Жената се правеше, че не разбира, ама си ме разбираше през цялото време. Децата бяха супер сплашени, не знаеха какво става, но въпреки това тя се правеше на луда.

Казах й, че я снимам, да извика мъжа си, тя посегна да ми счупи телефона. Направо полудях. Звъннах на 112, подадох сигнал, като през цялото време ходех до тях и пред тях през Борисовата градина. Половин час ходех след тях, тя изхвърли първо нещо в езерото Ариана, не разбрах телефон или документи, след това изхвърли и папката с документите, на които се подписахме.

За съжаление не можах да ги извадя и да имам доказателства за свинщините, които извършиха в градинката и се подиграваха с добрината на хората. За 40 минути и 4 мои звъненета на 112 не дойде нито една патрулка. Жената се опита да крещи "Полиция" и да събере публика, на която да каже, че съм я нападнала и посягам на децата й, а те, милите, ревяха и се чудеха какво се случва. Обясняваше на случайни минувачи да й помогнат и да се обадят на полицията, че съм я тормозела и нападала.

Тя през цялото време издържа и не извика мъжа си, но когато Ицо се включи в моя подкрепа, "глухонемият" излезе и тръгна да скача да се бие, говорейки ясно и отчетливо, чувайки всичко. След изваден телефон и заснемане на случващото се, се укроти и даже върна дадените пари. Искаше му се да се сбие, но не посмя.

Качиха се в колата, показаха ми 200 средни пръста, изплюха се срещу мен, слава Богу не ме уцелиха, защото сега щях аз да съм в полицията след като съм го настигнала и счупила предното стъкло и врата. Така и никога не дойде полицията .... 5 пъти им звънях, номера на колата им дадох .... дали са направили нещо? Съмнявам се", написа Начева във Фейсбук.