Актьорът Камен Донев поиска оставката на директора на Народния театър Васил Василев. Поводът е скандалът, който се разрази между Василев, пиарът на театър Велислава Кръстева и режисьорът Александър Морфов.

В ефира на bTV Камен Донев прочете иронично писмо и стихотворение, в което възхвалява директора на театъра. 

„Полагам много усилия, за да не избухна така, както Робърт де Ниро беше реагирал по отношение на Тръмп. Никога досега не сме виждали такава тежка форма на измекярлък. Думата „измекяр“ от арабски или древноперсийски означава „слуга“, „лакей“. Във времето това е придобило отрицателен аспект“, коментира Камен Донев.

„Този човек трябва да бъде премахнат на мига. Има достатъчно доказателства – морални и не само, че той просто не се справя за това, което е сложен“, посочи още актьорът.

„Много пъти в живота се е случвало и ще продължавала да се случва човек да бъде добре прикрит, докато стигне до едно място и едва след това да разкрие своята същност. Хора сме, всеки крие своите демони. В случая виждаме падането на една голяма маска. Виждаме една лъжа, един кариеризъм, безпардонност. Наблюдава се човек, който е бюрократозависим“, заяви Камен Донев.

Той изрази надежда да бъде чут от премиера Гълъб Донев и каза, че е опитал да се свърже с министъра на културата Найден Тодоров, но безуспешно. 

"Призовавам всички ваши зрители да пуснат по пощата една мушмула до Народното събрание. Определям г-н Василев като паднала от незнайно къде мушмула, това се превърна в нарицателно“, каза още актьорът.

Това е поредното публично изразено недоволство срещу директора на театъра, след поредицата от протести в подкрепа на режисьора Александър Морфов. 

В събота актьорът Павел Попандов също призова за оставката на Василев.